Click PVC

Verschillen tussen click PVC en Dryback.

Een click PVC vloer klik je met de voegen in elkaar. Dit principe is te vergelijken met het leggen van laminaat. Bij click PVC hoeft de vloer niet altijd geëgaliseerd te worden. Wel is het belangrijk dat de ondergrond vlak is. Het leggen van een ondervloer met egaliserende eigenschappen is vaak al voldoende. Het voordeel van een PVC vloer met clickverbinding is de eenvoud van het leggen en eventueel uit elkaar halen. Zo kun je de vloer meeverhuizen naar een nieuwe woning.

Dryback PVC vloer

Dryback PVC wordt ook wel plak PVC genoemd. Deze soort wordt vastgelijmd op de vloer en heeft geen ondervloer nodig. Wel moet de ondervloer supervlak zijn. De dunne stroken PVC laten namelijk iedere oneffenheid zien. Bij het verlijmen van de dryback komt meer expertise kijken en daarom leggen onze vakmannen deze vloer graag voor je!

Kwalitatief is er eigenlijk geen verschil tussen de vloeren. Van meerdere merken zijn de PVC vloeren zowel in dryback als click leverbaar. Ook qua uitstraling zijn er geen verschillen. Ze zijn beide verkrijgbaar in diverse stijlen. Van warme vloeren met houtlook tot een stoere betonlook. Zelfs de klassieke visgraat of Hongaarse punt is verkrijgbaar in en click uitvoering.

Wanneer kiezen voor click pvc?

Verschillende soorten click pvc

  • De traditionele click pvc; Deze click pvc heeft altijd een ondervloer nodig. Belangrijk
    is dat dit een niet verende ondervloer is.
  • Rigid click; De Rigid click is sterker en stabieler dan de traditionele click pvc, en is meestal voorzien van een dempende onderlaag. Deze onderlaag is meestal van 1 tot 2 mm kurk. Een ondervloer is dan niet perse nodig.
  • En dan hebben we nog de toppers COREtec en de Moduleo LayRed. Oneffen ondervloeren zijn een uitdaging bij veel renovaties van woningen. De Moduleo LayRed en de COREtec zijn sterk genoeg om de verschillen in de ondervloer te overbruggen en elastisch genoeg om eventuele oneffenheden op te vangen zodat het vloeroppervlak mooi vlak blijft.

Een goed advies is van groot belang bij het kiezen van een click pvc. We nodigen je dan ook graag uit voor een bezoek aan onze showroom.

Liever een advies aan huis? Maak dan vrijblijvend een afspraak.